Caponata
Ingredience
- lilek: 1 ks
- rajčata: 3 ks
- řapíkatý celer: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- olivy bez pecky: 2 PL
- vinný ocet: 1 PL
- olivový olej: 3 PL
- bazalka: 2 PL
- třtinový cukr: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Caponata - recept
Lilek, řapíkatý celer, cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, petrželku nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli a celer, po 5 minutách přidáme lilek, po dalších asi 4 minutách přidáme rajčata, česnek, vinný ocet a trochu cukru. Pod pokličkou dusíme 10 minut, přidáme olivy, bazalku, podle chuti sůl a pepř.
Caponata se podává jako lehký předkrm, ale můžeme ji použít i jako přílohu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.