Rajská omáčka
Ingredience
- hovězí krk: 500 g
- 3 bobkový list: 3 ks
- hladká mouka: 2 PL
- celý pepř: 10 ks
- nové koření: 5 ks
- rajčatový protlak: 100 g
- rajčatové pyré: 100 g
- sůl
- cukr
- máslo
- olej
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rajská omáčka – recept
Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody, do které jsme přidali bobkový list, nové koření a celý pepř. Vaříme doměkka. Na trochu oleje dáme rozpustit kousek másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou, promícháme a zalijeme jednou naběračkou vývaru z hovězího masa. Rajčatový protlak smícháme s rajčatovým pyré, příp. trochou vody a přimícháme do omáčky. Krátce povaříme, dosolíme, dochutíme cukrem a můžeme přidat nadrobno nakrájenou petrželku. Nakonec dáme do rajské omáčky prohřát plátky hovězího masa.
Rajská omáčka s hovězím masem se podává s houskovým knedlíkem nebo z těstovinami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.