![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Rajská omáčka](/img/clanky/dcd925fb7d1926292351b5eafa6307bf/fotolia_166658375_xs.jpg)
Rajská omáčka
Ingredience
- hovězí krk: 500 g
- 3 bobkový list: 3 ks
- hladká mouka: 2 PL
- celý pepř: 10 ks
- nové koření: 5 ks
- rajčatový protlak: 100 g
- rajčatové pyré: 100 g
- sůl
- cukr
- máslo
- olej
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rajská omáčka – recept
Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody, do které jsme přidali bobkový list, nové koření a celý pepř. Vaříme doměkka. Na trochu oleje dáme rozpustit kousek másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou, promícháme a zalijeme jednou naběračkou vývaru z hovězího masa. Rajčatový protlak smícháme s rajčatovým pyré, příp. trochou vody a přimícháme do omáčky. Krátce povaříme, dosolíme, dochutíme cukrem a můžeme přidat nadrobno nakrájenou petrželku. Nakonec dáme do rajské omáčky prohřát plátky hovězího masa.
Rajská omáčka s hovězím masem se podává s houskovým knedlíkem nebo z těstovinami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.