Holubce
Ingredience
- bílé zelí: {0.25}
- mleté maso (hovězí a vepřové): 150 g
- rýže: 100 g
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- rajský protlak: 1 PL
- rostlinný olej
- sádlo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Holubce - recept
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme polovinu nastrouhané mrkve, společně asi 2 minuty orestujeme a necháme vychladnout. Smícháme mleté maso, sůl, pepř, rýži a mrkev s cibulí. Listy zelí spaříme vroucí vodou a zabalíme do nich připravenou náplň. Dno pekáče vymažeme sádlem, pokryjeme listy zelí, na které naskládáme závitky těsně k sobě, posypeme zbytkem nastrouhané mrkve a zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali rajský protlak. Vody dáme tolik, aby závitky byly asi z poloviny ponořené. Holubce vaříme v zakrytém hrnci při mírné teplotě asi 30 - 40 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.