Polenta
Ingredience
- polenta: 50 g
- voda: 200 ml
- sůl
- vejce: 1
- kypřící prášek: 1 KL
- olej: 1 PL
- rozmarýn
- muškátový oříšek
- máslo: 40 g
- parmazán: 50 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polenta – recept
Základní recept na uvaření polenty je jednoduchý. Do hrnce dáme vodu a až se začne vařit, tak přisypeme polentu. Osolíme a mícháme dřevěnou vařečkou tak dlouho, dokud se polenta nenasaje vodou a nezačne se odlepovat od stěn. A máme hotovo. Z polenty můžeme dělat různé tvary, které pak osmažíme nebo ogrilujeme. Můžeme také udělat polentové koblížky s parmazánem. Do hotové polenty zamícháme vejce a směs necháme vychladnout. Mezitím si nastrouháme parmazán a trochu muškátového oříšku. Až nám směs vychladne, vmícháme parmazán s muškátovým oříškem a přidáme i lžíci kypřícího prášku. Podle chuti osolíme. Pomocí lžíce nebo rukou vytvarujeme malé kuličky, které smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.