Papriková omáčka k masu
Ingredience
- mletá sladká paprika: 2 PL
- menší cibule: 1 ks
- kuřecí vývar: 300 ml
- smetana min. 30 %: 100 ml
- máslo: 1 PL
- olej: 1 KL
- nové koření: 3 ks
- bobkový list: 2 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Papriková omáčka k masu - recept
V hlubší pánvi nebo v hrnci necháme na trošce oleje rozpustit polovinu másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poprášíme ji paprikou, zamícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. Přidáme nové koření a bobkové listy, trochu soli a povaříme při mírné teplotě asi 15 minut. Vyjmeme koření, přidáme smetanu, kterou jsme nechali "ohřát" v pokojové teplotě a podáváme-li omáčku k pečenému masu, přidáme také výpek z něj. Omáčka bude silnější a chutnější. Necháme ještě krátce povařit, až papriková omáčka mírně zhoustne a zjemníme druhou polovinou másla.
Chceme-li paprikovou omáčku hustší, přimícháme do smetany před přidáním do omáčky trochu hladké mouky a necháme alespoň 15 minut provařit.
Papriková omáčka se skvěle hodí k pečené drubeži nebo králíkovi.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.