Kuřecí játra na cibulce
Ingredience
- kuřecí játra: 250 g
- slanina: 80 g
- velká cibule: 1 ks
- sádlo: 1 KL
- plnotučná hořčice: 1 KL
- pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí játra na cibulce – recept
Kuřecí játra si očistíme, odblaníme, propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, až se začne mírně škvařit přidáme pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme sádlo, játra a hořčici, vše promícháme a necháme pod pokličkou dusit asi 15 minut, teprve poté opepříme. Pokud se nám odpařila veškerá šťáva, můžeme podlít trochou vody a nechat ještě chvíli pod pokličkou. Kuřecí játra na cibulce dusíme doměkka. Játra solíme až když jsou hotová, jinak by ztvrdla.
Kuřecí játra na cibulce můžeme podávat s rýží, bramborami nebo třeba s topinkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.