Cizrnová polévka s kari
Ingredience
- uvařená nebo konzervovaná cizrna: 200 g
- malá cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- zeleninový vývar: 500 ml
- smetana ke šlehání: 60 ml
- olej: 2 PL
- kari koření: 1 KL
- drcený kmín: 1 KL
- špetka mletého zázvoru
- sůl
- pepř
- petrželka nebo koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cizrnová polévka s kari - recept
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme okapanou cizrnu a orestujeme. Přisypeme plátky česneku, kari, kmín, zázvor, sůl, pepř, krátce promícháme a zalijeme horkým vývarem. Povaříme při mírné teplotě asi 30 minut.
Část cizrny odložíme bokem, polévku rozmixujeme a cizrnu vrátíme. Zjemníme smetanou, už jen krátce prohřejeme a podle chuti přisolíme a připepříme. Nakonec posypeme čerstvou petrželkou.
Cizrnová polévka s kari se může podávat s indickým chlebem naan.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.