![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Cizrnové karbanátky](/img/clanky/7ac8caa4192d3315b8246d38607b6a60/cizrnove-karbanatky.jpg)
Cizrnové karbanátky
Ingredience
- cizrna v plechovce: 400 g
- cibule: 1 ks
- česnek – stroužek: 2 ks
- vejce: 1 ks
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cizrnové karbanátky – recept
Cizrnu scedíme a rozmixujeme. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Obojí krátce orestujeme na oleji a přidáme do mísy k rozmixované cizrně. Přidáme také vejce, sůl, pepř, majoránku a podle potřeby hladkou mouku. Mouky použijeme tolik, aby směs šla vytvarovat. Rukama tvoříme cizrnové karbanátky, které z obou stran opečeme v rozehřátém oleji.
Cizrnové karbanátky podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší a salátem nebo je můžeme vložit do housek a dochutit oblíbeným dressingem jako hamburger. Výborně chutnají i v kombinaci s bazalkovým pestem.
Cizrnové karbanátky můžeme připravit i ze sušené cizrny, musíme ji ale nejprve povařit podle návodu. Místo mouky můžeme použít na zahuštění drcené ovesné vločky. Pro pikantnější verzi přidáme mleté chilli.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.