Drožďová polévka
Ingredience
- čerstvé droždí: 42 g
- masový vývar: 500 ml
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- máslo: 2 PL
- brambory: 2 ks
- dětská krupice
- máslo: 1 KL
- vejce: 1 ks
- mléko: 2 PL
- petrželová nať
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Drožďová polévka – recept
Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté přidáme mrkev a petržel, zalejeme trochou vývaru a zhruba 3 minuty podusíme. Přilejeme zbytek vývaru, přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí zeleniny.
Mezitím si připravíme z krupice vločky do polévky. Rozpustíme malou lžičku másla. Do něj přidáme vlažné mléko, vejce a rozšleháme. Pak postupně přisypáváme dětskou krupici, dokud nevznikne polotuché těsto. Osolíme a opepříme. Necháme chvilku odstát. Do vařící polévky vykrajujeme lžičkou krupicové nočky, které v drožďové polévce asi 3 minuty povaříme.
Dožďová polévka skvěle chutná s čerstvou petrželovou natí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.