Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Drožďová polévka Polévky
10. 01. 2020 Přečteno: 8267x

Drožďová polévka

Ingredience
- +
  • čerstvé droždí: 42 g
  • masový vývar: 500 ml
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • máslo: 2 PL
  • brambory: 2 ks
  • dětská krupice
  • máslo: 1 KL
  • vejce: 1 ks
  • mléko: 2 PL
  • petrželová nať 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Drožďová polévka – recept

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté přidáme mrkev a petržel, zalejeme trochou vývaru a zhruba 3 minuty podusíme. Přilejeme zbytek vývaru, přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí zeleniny. 

Mezitím si připravíme z krupice vločky do polévky. Rozpustíme malou lžičku másla. Do něj přidáme vlažné mléko, vejce a rozšleháme. Pak postupně přisypáváme dětskou krupici, dokud nevznikne polotuché těsto. Osolíme a opepříme. Necháme chvilku odstát. Do vařící polévky vykrajujeme lžičkou krupicové nočky, které v drožďové polévce asi 3 minuty povaříme.

Dožďová polévka skvěle chutná s čerstvou petrželovou natí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 10 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kvasnicove-knedlicky-do-polevky.jpg Polévky

Kvasnicové knedlíčky do polévky

V hlubší pánvi při mírné teplotě necháme rozpustit sádlo, ve kterém necháme za stálého míchání rozvonět rozdrobené kvasnice. Necháme vychladnout. Přidáme mléko o pokojové teplotě, vejce, prolisovaný česnek,…

Tip na recept

Pečená růžičková kapusta

Pečená růžičková kapusta

Růžičkovou kapustu očistíme, odkrojíme tvrdé konce, rozpůlíme a promícháme s olivovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a rozprostřeme na pečicí papír řeznou stranou dolů. Pečeme při teplotě 200 °C asi 20…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Kynuté buchty z domácí pekárny

Dezerty: Kynuté buchty z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vodu a rozpuštěné (vychladlé) nebo změklé sádlo. Přisypeme mouku, oba cukry, rozdrobíme droždí…

Chřestový krém

Polévky: Chřestový krém

Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a překrojíme cca na čtvrtiny. Můžeme si odložit pár hlaviček chřestu na…

Bruschetta s rajčaty [brusketa]

Předkrmy a chuťovky: Bruschetta s rajčaty [brusketa]

V misce si smícháme olivový olej, balsamico, sůl a mletý černý pepř a touto směsí potřeme jednu stranu plátku…

Jahodová marmeláda

Ostatní: Jahodová marmeláda

Jahody zbavíme stopek, opláchneme je a nakrájíme na libovolně velké kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme citrónovou…