Chřestový krém
Ingredience
- svazek zeleného chřestu: 1 ks
- máslo: 1 PL
- olej: 1 PL
- hladká mouka: 1 PL
- zeleninový vývar: 500 ml
- smetana ke šlehání: 100 ml
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chřestový krém – recept
Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a překrojíme cca na čtvrtiny. Můžeme si odložit pár hlaviček chřestu na ozdobu. Rozpálíme si pánev, na troše oleje zpěníme máslo a chřest orestujeme. Poté zasypeme moukou, promícháme, zalijeme horkým zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme přibližně 20 minut doměkka. Jakmile je chřest měkký, rozmixujeme ho, zjemníme smetanou a krátce provaříme. Chřestový krém můžeme podávat s opečenými mandlemi, krutony nebo sezamovými semínky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.