![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Chřestový krém](/img/clanky/e9954b145f290e1e3b146136e69c87cd/fotolia_97921744_xs.jpg)
Chřestový krém
Ingredience
- svazek zeleného chřestu: 1 ks
- máslo: 1 PL
- olej: 1 PL
- hladká mouka: 1 PL
- zeleninový vývar: 500 ml
- smetana ke šlehání: 100 ml
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chřestový krém – recept
Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a překrojíme cca na čtvrtiny. Můžeme si odložit pár hlaviček chřestu na ozdobu. Rozpálíme si pánev, na troše oleje zpěníme máslo a chřest orestujeme. Poté zasypeme moukou, promícháme, zalijeme horkým zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme přibližně 20 minut doměkka. Jakmile je chřest měkký, rozmixujeme ho, zjemníme smetanou a krátce provaříme. Chřestový krém můžeme podávat s opečenými mandlemi, krutony nebo sezamovými semínky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.