Šafránové rizoto
Ingredience
- kulatozrnná rýže: 170 g
- hrášek: 80 g
- bílé víno: 100 ml
- zeleninový vývar: 800 ml
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- šafrán
- strouhaný parmazán
- sůl
- olej
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Šafránové rizoto – recept
Na pánvi s olejem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme orestovat rýži, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme šafrán, zalijeme asi 100 ml vývaru, který necháme vyvařit a takto postupujeme až dokud není rýže měkká. Ke konci přidáme hrášek a zamícháme lžičku másla. Šafránové rizoto podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s nastrouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.