Pučálka
Ingredience
- zelený hrách : 100 g
- sůl a pepř dle chuti
- sádlo nebo máslo: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na pučálku
Začněte tím, že si do mísy se studenou vodou nasypete hrách. Ten pak nechte přes noc bobtnat. Druhý den jej řádně propláchněte a vsypte do sklenice, kde bude klíčit asi tři dny. Každý den však musíte hrách aspoň dvakrát propláchnout čistou vodou. Nakonec naklíčený hrách orestujte na sádle nebo másle a dle chuti osolte či opepřete. A pučálka je hotová! Hrách by měl být křupavější. Poznámka: hrách můžete nechat klíčit i v míse s vodou – je však nutné ji pravidelně/každý den vyměňovat a luštěninu proplachovat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.