![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Hrách](/img/clanky/b3c123567ac94a9f45e600560e56349b/hrách pučálka.jpg)
Pučálka
Ingredience
- zelený hrách : 100 g
- sůl a pepř dle chuti
- sádlo nebo máslo: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na pučálku
Začněte tím, že si do mísy se studenou vodou nasypete hrách. Ten pak nechte přes noc bobtnat. Druhý den jej řádně propláchněte a vsypte do sklenice, kde bude klíčit asi tři dny. Každý den však musíte hrách aspoň dvakrát propláchnout čistou vodou. Nakonec naklíčený hrách orestujte na sádle nebo másle a dle chuti osolte či opepřete. A pučálka je hotová! Hrách by měl být křupavější. Poznámka: hrách můžete nechat klíčit i v míse s vodou – je však nutné ji pravidelně/každý den vyměňovat a luštěninu proplachovat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.