

























Krůtí závitky
Ingredience
- krůtí prsa: 300 g
- anglická slanina: 50 g
- vejce: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- řapíkatý celer: 15 cm
- brambory: 5 ks
- máslo
- rozmarýn
- oregano
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smícháme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, vejce, česnek a bylinky, směs promícháme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a dáme je asi na 4 minuty povařit do vroucí vody, poté je scedíme.
Krůtí prsa rozklepeme na asi 3 mm silné plátky, které ochutíme solí a pepřem. Potřeme vajíčkem se slaninou a bylinkami, doprostřed každého plátku dáme tenké nudličky mrkve a celeru. Opatrně zavineme a zavážeme provázkem. Do zapékací mísy vymazané máslem položíme nakrájené brambory, osolíme, opepříme a promícháme s trochou rozmarýnu. Mezi brambory položíme připravené krůtí závitky a položíme na ně tenký plátek másla. Umístíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Zeleninu umyjeme a pokrájíme. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, med a hořčici. Přidáme všechnu zeleninu,…
Krůtí krk, polovinu mrkve, koření a snítku tymiánu vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a necháme při mírné teplotě vařit 2 hodiny. Pro malé děti polévku nesolíme, pro větší můžeme…
Omyté a osušené krůtí medailonky lekce naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme pivo, vejce, hořčici, špetku soli a pepře. Po lžících metličkou vmícháváme hladkou mouku, až vznikne řídké a hladké těstíčko.…
Krůtí medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme, šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. V pánvi necháme na troše oleje rozpustit máslo a zprudka na něm opečeme maso z obou stran. Maso odložíme na teplé…
Rohlík nakrájíme na malé kostičky, zalijeme mlékem a po 5 minutách mléko vymačkáme. Na pánvi rozehřejeme malé množství oleje a necháme v něm rozpustit kousek másla. Na másle orestujeme houby nakrájené na malé…
Špenát i pórek oplácheme, pórek nakrájíme na kolečka, česnek nadrobno. Na troše oleje necháme rozvonět česnek, přidáme pórek a necháme orestovat. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a necháme dusit asi 10 minut,…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
V poslední době se mi pořád chce spát, i když spím celkem dost. Přes den se cítím unavená, večer už nemám sílu...
to není houbová polévka to je bramboračka. Moje maminka dávala jen brambory, houby koření a jíšku <br> <br>
Za mě je postup v článku k zavařování masa a hotových jídel v pořádku. Vždycky se zavařovalo na dvakrát. Jedno...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Okurku očistíme a nahrubo nastrouháme. Řecký jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, vinným octem, nasekaným…
Troubu rozehřejeme na 220 °C. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na poloviny. Všechny hovězí kosti a…
Hrášek dáme vařit do vroucí osolené vody na 2 minuty a ihned schladíme proudem studené vody, aby si zachoval…
Dýni oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme dýňová semínka. Dýňovou dužinu pokrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.