

























Krůtí závitky
Ingredience
- krůtí prsa: 300 g
- anglická slanina: 50 g
- vejce: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- řapíkatý celer: 15 cm
- brambory: 5 ks
- máslo
- rozmarýn
- oregano
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smícháme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, vejce, česnek a bylinky, směs promícháme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a dáme je asi na 4 minuty povařit do vroucí vody, poté je scedíme.
Krůtí prsa rozklepeme na asi 3 mm silné plátky, které ochutíme solí a pepřem. Potřeme vajíčkem se slaninou a bylinkami, doprostřed každého plátku dáme tenké nudličky mrkve a celeru. Opatrně zavineme a zavážeme provázkem. Do zapékací mísy vymazané máslem položíme nakrájené brambory, osolíme, opepříme a promícháme s trochou rozmarýnu. Mezi brambory položíme připravené krůtí závitky a položíme na ně tenký plátek másla. Umístíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Zeleninu umyjeme a pokrájíme. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, med a hořčici. Přidáme všechnu zeleninu,…
Krůtí krk, polovinu mrkve, koření a snítku tymiánu vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a necháme při mírné teplotě vařit 2 hodiny. Pro malé děti polévku nesolíme, pro větší můžeme…
Omyté a osušené krůtí medailonky lekce naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme pivo, vejce, hořčici, špetku soli a pepře. Po lžících metličkou vmícháváme hladkou mouku, až vznikne řídké a hladké těstíčko.…
Krůtí medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme, šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. V pánvi necháme na troše oleje rozpustit máslo a zprudka na něm opečeme maso z obou stran. Maso odložíme na teplé…
Rohlík nakrájíme na malé kostičky, zalijeme mlékem a po 5 minutách mléko vymačkáme. Na pánvi rozehřejeme malé množství oleje a necháme v něm rozpustit kousek másla. Na másle orestujeme houby nakrájené na malé…
Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc. …
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...
Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...
Dobrý den, osobně se starám o pacientka ALS...tato nemoc je neuchopitelná a krutá pro postižené ale i jejich r...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Kuskus připravíme dle návodu, jen místo vody použijeme zeleninový vývar. Na pánvi orestujeme na trošce oleje…
Uzenou makrelu zbavíme hlavy, kůže a kostí, použijeme jen samotné maso. Brambory uvaříme ve slupce doměkka asi 25…
V mixéru rozmixujeme zelené olivy, kapary, česnek, bylinky, sůl, pepř a olivový olej. Hutnou pastu mažeme na…
Jehněčí hřbet odblaníme, osolíme a opepříme. Lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu nasekáme nadrobno a potřeme jimi…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.