Krůtí sekaná s houbami
Ingredience
- mleté krůtí maso: 300 g
- čerstvé houby (hřiby, žampiony, lišky,...): 100 g
- rohlíky: 1 ks
- mléko: 50 ml
- vejce: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- anglická slanina: 50 g
- stroužky česneku: 1 ks
- tvrdý sýr: 150 g
- majoránka: 1 KL
- olej
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí sekaná s houbami - recept
Rohlík nakrájíme na malé kostičky, zalijeme mlékem a po 5 minutách mléko vymačkáme. Na pánvi rozehřejeme malé množství oleje a necháme v něm rozpustit kousek másla. Na másle orestujeme houby nakrájené na malé kousky asi 10 - 15 minut, až se z nich vydusí všechna voda. Houby necháme vychladnout a na stejné pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu a bílou část jarní cibulky.
V míse smícháme rohlíky, houby, slaninu s cibulkou, vejce, zelenou část cibulky, prolisovaný česnek, majoránku, trochu soli a pepře. Vytvarujeme bochník sekané, který vložíme do pekáčku vymazaného máslem nebo použijeme formu na buchtu. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 - 50 minut. 20 minut před koncem pečení se může krůtí sekaná s houbami posypat nastrouhaným sýrem, který na ní zezlátne.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.