Kachní rillettes [rijet]
Ingredience
- kachní stehno: 2 ks
- cibule červená: 1 ks
- víno bílé suché: 100 ml
- kmín
- rozmarýn
- tymián
- sůl
- pepř
- cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kachní rillettes – recept
Kachní stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Přidáme koření a zalijeme vínem. Troubu rozehřejeme na 110 °C a přikrytá stehna pečeme asi 3 hodiny. Upečená stehna vytáhneme z pekáče a necháme vychladnout, šťávu se sádlem slejeme přes sítko a necháme vychladnout. Maso obereme z kostí a rozdělíme na jednotlivá vlákna.
Na části sádla zkaramelizujeme nakrájenou červenou cibulku s trochou cukru a smícháme ji s masem. Kachní rillettes můžeme naplnit do skleniček, zalít zbytkem sádla a uchovávat v lednici. Nebo je rovnou podáváme na opečeném chlebu s malými nakládanými okurkami cornichons.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.