Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kapustové závitky Hlavní jídla
12. 01. 2018 Přečteno: 3616x

Kapustové závitky

Ingredience
- +
  • kapusta - hlávka: 1 ks
  • uzený tempeh - balení: 1 ks
  • uvařená rýže - hrnek: 1 ks 
  • cibule: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • petrželka: 1 PL
  • citrónová šťáva: 1 KL
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kapustové závitky - recept

Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Mezitím kapustu rozebereme na listy, opláchneme a spaříme vroucí vodou a následně zchladíme studenou vodou, aby se kapustové závitky snadno balily. Ještě odkrojíme tvrdou část listu, kvůli které by závitky nedržely požadovaný tvar. 

Na troše oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobený tempeh a společně opečeme asi 3 minuty. Smícháme s uvařenou rýží, petrželkou, citrónovou šťávou a prolisovaným česnekem. Podle chuti osolíme a opepříme. 

Na kapustový list dáme směs, pravou a levou stranu listu přes směs přeložíme a závitek zamotáme. Kapustové závitky klademe spojem dolů do olejem vymazaného pekáčku. Pečeme na 180 °C asi 35 - 40 minut dozlatova

Kapustové závitky se podávají např. s vařenými bramborami, bramborovou kaší, ale i s pečivem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kroupove-rizoto-s-uzenym-masem-a-kapustou.jpg Hlavní jídla

Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou

V hrnci na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a max. po 1 minutě kroupy, které důkladně zamícháme, aby se obalily tukem. Orestujeme a zalijeme…

polevka-z-ruzickove-kapusty.jpg Hlavní jídla

Polévka z růžičkové kapusty

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na růžičky a zbavíme tvrdých košťálů, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozpustíme na…

veprove-v-kapuste.jpg Hlavní jídla

Vepřové v kapustě

Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, cibuli, česnek a slaninu nadrobno, kapustu zbavenou tvrdých částí na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a zprudka na něm maso opečeme. Maso…

pecena-ruzickova-kapusta.jpg Hlavní jídla

Pečená růžičková kapusta

Růžičkovou kapustu očistíme, odkrojíme tvrdé konce, rozpůlíme a promícháme s olivovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a rozprostřeme na pečicí papír řeznou stranou dolů. Pečeme při teplotě 200 °C asi 20…

Tip na recept

Chilli omáčka sriracha

Chilli omáčka sriracha

Omyté a osušené chilli papričky zbavíme stopek a nakrájíme i se semínky na menší kousky. Všechny ingredience kromě jablečného octa rozmixujeme nahrubo a podle potřeby zředíme převařenou vodou. Směsí naplníme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Nakládané cibulky

Předkrmy a chuťovky: Nakládané cibulky

Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané…

Pečené brambory v troubě

Přílohy: Pečené brambory v troubě

Brambory důkladně omyjeme (nejlépe vydrhneme kartáčkem) a osušíme. V míse zakápneme olivovým olejem a promícháme…

Hermelínová pomazánka

Pomazánky: Hermelínová pomazánka

Vejce uvaříme natvrdo, hermelín rozmačkáme vidličkou a promícháme s přírodním sýrem. Vychladlé vejce do pomazánky…

Domácí uzené klobásy

Předkrmy a chuťovky: Domácí uzené klobásy

Maso nakrájíme na kousky, které se nám vejdou do mlýnku, nameleme, smícháme s kořením a uložíme přes noc do chladu…