Polévka z růžičkové kapusty
Ingredience
- růžičková kapusta: 200 g
- květák
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- větší brambory: 1 ks
- máslo: 30 g
- česnek – stroužky: 1 ks
- zeleninový vývar: 600 ml
- olej
- sůl
- pepř
- majoránka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z růžičkové kapusty – recept
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na růžičky a zbavíme tvrdých košťálů, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme.
V hrnci rozpustíme na troše oleje máslo a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme kapustičky, květák a mrkev a společně orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme brambory, osolíme a opepříme podle chuti a vaříme při střední teplotě asi 15 minut od změknutí zeleniny.
Asi polovinu zeleniny vyjmeme a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Zeleninu do polévky poté vrátíme, dochutíme česnekem a majoránkou a už jen krátce provaříme.
Polévka z růžičkové kapusty chutná nejlépe s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.