![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Polévka z růžičkové kapusty](/img/clanky/c574045c345842382c71fcc8c29a789d/polevka-z-ruzickove-kapusty.jpg)
Polévka z růžičkové kapusty
Ingredience
- růžičková kapusta: 200 g
- květák
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- větší brambory: 1 ks
- máslo: 30 g
- česnek – stroužky: 1 ks
- zeleninový vývar: 600 ml
- olej
- sůl
- pepř
- majoránka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z růžičkové kapusty – recept
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na růžičky a zbavíme tvrdých košťálů, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme.
V hrnci rozpustíme na troše oleje máslo a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme kapustičky, květák a mrkev a společně orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme brambory, osolíme a opepříme podle chuti a vaříme při střední teplotě asi 15 minut od změknutí zeleniny.
Asi polovinu zeleniny vyjmeme a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Zeleninu do polévky poté vrátíme, dochutíme česnekem a majoránkou a už jen krátce provaříme.
Polévka z růžičkové kapusty chutná nejlépe s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.