![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou](/img/clanky/11086f7249cd2095152b19d99a1f7d5a/kroupove-rizoto-s-uzenym-masem-a-kapustou.jpg)
Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou
Ingredience
- kroupy: 150 g
- uzené vepřové maso: 150 g
- kapusta: 100 g
- mrkev: 1 ks
- malá cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- zeleninový vývar: 800 ml
- máslo: 1 PL
- olej: 1 KL
- čerstvá majoránka: 2 PL
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou - recept
V hrnci na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a max. po 1 minutě kroupy, které důkladně zamícháme, aby se obalily tukem. Orestujeme a zalijeme 1 naběračkou horkého vývaru. Vývar necháme odpařit a opět přidáme naběračku vývaru. Takto postupujeme až do změknutí krup. Množství vývaru je orientační, záleží na velikosti krup.
Z kapusty odstraníme tuhé stonky a listy nakrájíme na proužky, které spaříme ve vroucí vodě, prudce zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
Uzené maso a mrkev nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme na pánvi. Nakonec přidáme i spařenou kapustu, opepříme a společně prohřejeme. Sůl by neměla být potřeba, protože uzené maso je dost slané a osolený je i vývar.
Směs s masem vmícháme asi 10 minut před koncem vaření krup a přidáme ještě čerstvou majoránku. Použijeme-li sušenou, stačí přidat poloviční množství už s první naběračkou vývaru.
Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou můžeme na závěr posypat strouhaným parmezánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.