![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Vepřové v kapustě](/img/clanky/8f795b6e4eefc9968ebec92a68014f00/veprove-v-kapuste.jpg)
Vepřové v kapustě
Ingredience
- vepřová plec: 200 g
- kapusta: 300 g
- anglická slanina: 50 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- sádlo: 1 KL
- sůl
- pepř
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové v kapustě - recept
Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, cibuli, česnek a slaninu nadrobno, kapustu zbavenou tvrdých částí na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a zprudka na něm maso opečeme. Maso odložíme na teplé místo a ve výpeku orestujeme slaninu s cibulí, později přidáme česnek a po 1 minutě podlijeme trochou vody. Dusíme asi 30 minut a podle potřeby doléváme vodu, aby se maso nepřipálilo. Přidáme kapustu, podle potřeby osolíme, opepříme a okmínujeme a podusíme dalších 10 - 15 minut doměkka.
Vepřové v kapustě můžeme podávat s vařenými bramborami, ale i jako samostatné jídlo bez další přílohy.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.