Vepřová roláda
Ingredience
- vepřová pečeně: 450 g
- toustový chléb - plátky: 1 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- parmazán: 1 PL
- žloutek: 1 ks
- sušené houby - hrst: 1 ks
- citrónová šťáva: 1 KL
- vlašské ořechy: 2 PL
- rozmarýn: 1 PL
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřová roláda – recept
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibulku, poté přidáme česnek a houby, které jsme předem namočili na 30 minut do studené vody. Restujeme tak dlouho, dokud houby nezměknou. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Přidáme citrónovou šťávu, nadrobno nakrájený rozmarýn, ořechy, žloutky, parmazán a rozmixovaný toustový chléb.
Maso na roládu si nařízneme tak, abychom vytvořili tenký plát, který ještě rozklepeme do obdélníku. Maso osolíme, opepříme, potřeme připravenou náplní, zarolujeme a převážeme nití.
Na rozehřátém oleji opečeme zprudka maso, aby se ze všech stran zatáhlo. Roládu přemístíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut na 190 °C. Jakmile je vepřová roláda hotová, vyjmeme z trouby a necháme před krájením asi 5 minut odpočinout.
Diskuse k receptu: 2 příspěvky.