Kuře teriyaki
Ingredience
- kuřecí maso: 400 g
- arašídový olej: 1 KL
- Marináda:
- sójová omáčka: 2 PL
- rýžové víno: 1 PL
- třtinový cukr: 1 PL
- strouhanéhoý zázvor: 1 KL
- sezamový olej
- sezamová semínka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuře teriyaki – recept
Smícháme rýžové víno, zázvor, třtinový cukr, pár kapek sezamového oleje a přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky. Necháme asi hodinu marinovat. Na velké pánvi rozehřejeme arašídový olej, naběračkou přeneseme kuřecí maso z marinády a restujeme. Poté zalijeme marinádou a asi 5 minut povaříme. Děrovanou naběračkou vytáhneme kuřecí maso z pánve. Pod pánví s marinádou zvýšíme teplotu, tekutina se svaří na hustý sirup a vypneme. Do pánve vrátíme zpátky maso a pořádně promícháme. Maso se obalí v husté lepkavé sladké omáčce. Kuře teriyaki se podává s rýží, posypané sezamovými semínky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.