Mléčná rýže s třešňovým kompotem
Ingredience
- rýže na kaši - hrnek: 1 ks
- voda - hrnek
- mléko - hrnek: 2 ks
- vanilkový lusk: 1 ks
- moučkový cukr: 1 PL
- smetana ke šlehání: 200 ml
- mandlové lupínky: 80 g
- třešňový kompot
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mléčná rýže s třešňovým kompotem - recept
V nepřilnavém hrnci přivedeme k varu mléko s vodou a přidáme rýži. Na mírném plameni vaříme 45 minut na kaši. Druhou polovinu vaření často mícháme, aby se rýže nepřipálila.
Do horké kaše přimícháme cukr a vnitřek vanilky (lusk překrojíme podélně a semínka seškrábneme nožem). Přimícháme mandlové lupínky, necháme kaši vychladnout a opatrně vmícháme dotuha ušlehanou šlehačku. Třešňový kompot přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty a přelijeme jím rýžovou kaši.
Mléčná rýže s třešňovým kompotem se může podávat teplá i vychlazená.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.