Mléčná rýže s jablky
Ingredience
- Na 2 porce:
- rýže Arborio: 100 g
- mléko: 500 ml
- třtinový cukr: 40 g
- vanilkový lusk: 0.5 ks
- jablko: 1 ks
- cukr krupice: 1 PL
- citrónová šťáva: 1 PL
- špetka skořice
- máslo: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mléčná rýže s jablky - recept
Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Do nepřilnavého hrnce dáme propláchlou rýži, vanilkový lusk i semínka, třtinový cukr, zalijeme mlékem a pozvolna zahříváme až začne mírně vřít. Vaříme při mírné teplote asi 25 minut doměkka a často mícháme, hlavně ke konci, kdy začne mléčná rýže houstnout.
Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké měsíčky nebo plátky, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a promícháme. Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém jablka pozvolna opékáme, až se cukr zkaramelizuje a jablka změknou.
Mléčná rýže s jablky se může servírovat ve skleničce, kam na dno dáme část jablíček, navrstvíme rýži a navrch ozdobíme opět jablky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.