Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Ingredience
- vepřová panenka: 400 g
- hříbky (nebo směs hub): 150 g
- cibule: 1 ks
- smetana: 200 ml
- vývar: 100 ml
- máslo: 1 PL
- ocet: 1 KL
- hladká mouka: 1 PL
- olej
- sůl
- pepř
- bobkový list
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou – recept
Panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Potom je na oleji z obou stran zprudka orestujeme a odložíme bokem.
Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a máslo. Cibuli orestujeme dozlatova a přidáme houby. Promícháme a společně restujeme tak dlouho, než houby zhnědnou a odpaří se většina tekutiny. Přisypeme hladkou mouku, zamícháme a zasmažíme. Přidáme smetanu, promícháme a přilijeme ocet a vývaru a společně povaříme.
Přidáme koření podle chuti, vrátíme zpět maso a chvilku provaříme. Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou chutná skvěle s rýží, bramborovou kaší nebo zelenými fazolkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.