Pohankové karbanátky
Ingredience
- pohanka: 300 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- vejce: 2 ks
- petrželová nať: 1 PL
- majoránka: 1 KL
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pohankové karbanátky – recept
Pohanku uvaříme doměkka v osolené vodě, přikryjeme pokličkou a necháme dojít asi 20 minut. Pohanku scedíme a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, prolisovaným česnekem, vejci a kořením. Ze vzniklého těsta tvarujeme pohankové karbanátky, které klademe do rozehřátého oleje, kde je smažíme z obou stran do zlatova. odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.
Pohankové karbanátky podáváme například s jemnou bramborovou kaší, dipem, čerstvým pečivem nebo zeleninovým salátem.
Tip: Do hmoty na pohankové karbanátky můžeme pro vylepšení chuti přidat ještě nadrobno nasekané vlašské ořechy nebo trochu nastrouhaného tvrdého sýra.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.