Krůtí karbanátky
Ingredience
- mleté krůtí maso: 400 g
- šalotka: 1 ks
- česnek: 1 ks
- petrželka: 1 PL
- majoránka: 1 KL
- tymián: 1 KL
- kukuřičná strouhanka: 1 PL
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí karbanátky - recept
Mleté krůtí maso smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou šalotkou a petrželkou, majoránkou, tymiánem, solí, pepřem a lžičkou oleje. Přisypeme trochu strouhanky, propracujeme a necháme asi 30 minut odpočinout v lednici. Z hmoty vytvoříme menší karbanátky, potřeme je olejem a ogrilujeme dozlatova z obou stran. Můžeme je také osmažit v rozehřátém oleji.
Krůtí karbanátky podáváme s bramborovou kaší nebo pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.