Krůtí karbanátky se sýrem
Ingredience
- mleté krůtí maso: 300 g
- tvrdý sýr (gouda, čedar,...): 100 g
- stroužky česneku: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- petrželka: 1 PL
- vejce: 1 ks
- sůl
- pepř
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí karbanátky se sýrem - recept
Mleté krůtí maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a petrželkou, prolisovaným česnekem, trochou soli a pepře. Důkladně promícháme a necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Tvarujeme menší karbanátky, které smažíme v rozehřátém oleji z obou stran do zlatova.
Zdravější krůtí karbanátky se sýrem upečeme v troubě rozehřáté na 190 °C asi 25 - 35 minut dozlatova. Před pečením je potřeme z obou stran trochou oleje.
Krůtí karbanátky se sýrem odkládáme na ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.