Krůtí karbanátky pečené v troubě
Ingredience
- mleté krůtí maso: 300 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- vejce: 1 ks
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí karbanátky pečené v troubě – recept
Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř a trochu majoránky. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které pokládáme do pekáče vymazaného olejem.
Troubu předehřejme na 200°C a krůtí karbanátky pečeme asi 25 - 30 minut dozlatova. V polovině pečení je obrátíme.
Krůtí karbanátky pečené v troubě podáváme s bramborovou kaší nebo oblíbeným salátem. Recept můžeme ještě vylepšit přidáním strouhaného sýra do směsi na karbanátky a dochutit například sekanou petrželkou nebo trochou chilli.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.