Mušle svatého Jakuba
Ingredience
- mušle svatého Jakuba: 300 g
- sůl
- pepř
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mušle svatého Jakuba - recept
Mušle svatého Jakuba opatrně očistíme od všech vnitřností, odstraníme také hnědou blánu na jedné straně mušle. Postupujeme opatrně tak, aby se nenatrhl bílý sval. Po očištění nám zůstane pouze bílý sval o velikosti a tvaru podobnému bonbónu marshmallow.
Očištěné mušle svatého Jakuba omyjeme a důkladně usušíme. Potom jemně nakrojíme vnější blánu mušle asi třemi řezy. Mušle se pak lépe opeče. Zářezy ale nevedeme do svalu, mušle by se při opékání roztáhly.
Mušle pečeme na přepuštěném másle ze všech stran do zlatova. Každou stranu mušle ale restujeme pouze několik vteřin tak, aby bylo maso uprostřed téměř syrové. Jedině tak budou mušle krásně šťavnaté a zabráníme jejich rychlému tuhnutí. Hotové mušle ještě jemně osolíme a opepříme dle chuti.
Mušle svatého Jakuba podáváme s jemnými přílohami, jako např. zeleninové pyré, aby vynikla chuť mušlí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.