![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Rajčatové sugo](/img/clanky/ab0379a0f26493d773ecf1bcdc96b18f/rajcatove-sugo.jpg)
Rajčatové sugo
Ingredience
- loupaná rajčata v konzervě: 400 g
- šalotka: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- olivový olej
- třtinový cukr
- sůl
- bazalka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rajčatové sugo - recept
Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nasekanou šalotku, přidáme nadrobno nasekaný česnek a asi po 1 minutě pokrájená rajčata. Přiklopíme pokličkou a dusíme 10 minut při mírné teplotě. Dochutíme solí, cukrem, přidáme nadrobno nakrájenou bazalku a dusíme dalších asi 25 minut.
Rajčatové sugo můžeme zavařit do sklenic nebo zamrazit a před použitím krátce prohřát s trochou olivového oleje.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.