Vajíčková omáčka
Ingredience
- vejce natvrdo: 5 ks
- vývar: 300 ml
- mléko: 200 ml
- hladká mouka: 2 PL
- zakysaná smetana: 100 g
- máslo: 2 PL
- uvařené brambory: 3 ks
- ocet
- pažitka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vajíčková omáčka – recept
Máslo v hrnci rozehřejeme, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Přidáme vývar, mléko a kysanou smetanu. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme asi 10 minut probublávat. Mezitím si pokrájíme uvařené vejce a brambory na malé kostky a přidáme je do omáčky. Ochutíme solí, pepřem a kapkou octa. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku.
Vajíčkovou omáčku podáváme s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.