Kuře na paprice se zakysanou smetnou
Ingredience
- kuřecí maso (stehna, paličky, křídla): 500 g
- slanina: 30 g
- kuřecí vývar: 250 ml
- cibule: 1 ks
- zakysaná smetana: 80 ml
- sladká paprika: 1 PL
- máslo: 1 KL
- nové koření: 3 ks
- bobkový list: 2 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuře na paprice se zakysanou smetanou – recept
Maso omyjeme, naporcujeme na středně velké kousky, osolíme a lehce opepříme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme v hlubším kastrolku. Přidáme kousky kuřete a opékáme tak dlouho, dokud není maso ze všech stran pěkně dozlatova opečené.
Maso odložíme na teplé místo, do hrnce přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme sladkou papriku, promícháme a vrátíme kuřecí maso. Vše zalijeme polovinou připraveného kuřecího vývaru. Přidáme nové koření, bobkové listy a trochu soli. Necháme dusit asi 45 minut. Směs občas promícháme a postupně přiléváme zbylý vývar. Ke konci přidáme zakysanou smetanu, provaříme a zjemníme kouskem másla.
Kuře na paprice se zakysanou smetanou můžeme podávat se špeclemi, domácím knedlíkem, těstovinami nebo noky. Ozvláštnit omáčku může trochu sušeného chilli.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.