Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Houbová polévka ze sušených hub Polévky
28. 11. 2019 Přečteno: 7454x

Houbová polévka ze sušených hub

Ingredience
- +
  • sušené houby: 100
  • zeleninový vývar: 500 ml
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužek česneku: 3 ks
  • brambora: 3 ks
  • máslo: 1 PL
  • bobkový list: 2 ks
  • kmín: 1 KL
  • rozmixované houby: 2 KL
  • majoránka: 1 KL
  • nové koření
  • sůl 
  • pepř 
  • petrželová nať

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Houbová polévka ze sušených hub - recept

Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo. Do hrnce vložíme cibuli, mrkev, petržel a česnek. Zeleninu orestujeme a chvilku dusíme. Mezitím zpaříme sušené houby. Necháme je asi 2 minuty nabobtnat, poté je scedíme. Do hrnce přisypeme nakrájené brambory a zalejeme vývarem. Přidáme sušené houby, bobkový list a kmín. Část sušených hub rozmixujeme na jemný prášek. Vznikne nám tak houbové koření, které přidáme do polévky. Vaříme asi 20 minut do změknutí brambor. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou. 

Houbovou polévku ze sušených hub podáváme s petrželkovou natí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Pomazánka z tresčích jater

Pomazánky: Pomazánka z tresčích jater

Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme,…

Těstovinový salát za studena

Saláty: Těstovinový salát za studena

Těstoviny uvaříme al dente. Rukolu promícháme s olivovým olejem a octem balsamico. Přidáme uvařené těstoviny,…

Cassoulet

Hlavní jídla: Cassoulet

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k…

Bezlepkový banánový chlebíček

Dezerty: Bezlepkový banánový chlebíček

Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány,…