Domácí chléb bez hnětení
Ingredience
- hladká mouka: 2 hrnky
- celozrnná mouka: 1 hrnek
- sůl: 1 KL
- sušené droždí: 0.5 ks
- drcený kmín: 1 KL
- celý kmín: 1 KL
- voda: 1.25 hrnku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí chléb bez hnětení - recept
Mouku smícháme se solí, droždím a kmínem, zalijeme vodou a smícháme. Necháme asi 8 hodin na teplém místě. Na pomoučené ploše těsto přeložíme jako obálku a necháme ještě 30 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 230 °C a necháme v ní nahřát nádobu s víkem. Těsto opatrně přemístíme do rozpáleného pekáče a zakryté pečeme 30 minut. Odkryjeme a dopečeme dohněda ještě 20 minut. Necháme vychladnout na mřížce.
Domácí chléb bez hnětení můžeme před upečením posypat kmínem nebo slunečnicovými semínky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.