Šťovíková polévka
Ingredience
- šťovík - hrst: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- masový vývar: 600 ml
- máslo: 1 PL
- olej: 1 KL
- vejce natvrdo: 2 ks
- petrželka: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Šťovíková polévka - recept
Listy šťovíku propláchneme a nakrájíme na menší kousky, mrkev na nudličky. V hrnci na oleji necháme rozpustit máslo, orestujeme na něm mrkev, přidáme šťovík, promícháme, zalijeme horkým vývarem, opepříme a povaříme při mírné teplotě asi 20 minut. Podle chuti přisolíme.
Šťovíková polévka se podává s vejcem natvrdo posypaná petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.