Houbová smaženice
Ingredience
- čerstvé houby - hrst: 2 ks
- vejce: {4}
- máslo: 1 PL
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- sůl
- pepř
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Houbová smaženice - recept
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozpálíme máslo, opečeme najemno nakrájenou cibuli a ke konci přidáme česnek a hned potom houby. Trochu osolíme, opepříme a podusíme při mírnější teplotě asi 15 minut. Poté přidáme vejce a na mírném plameni připravíme smaženici. Houbová smaženice už se jen dosolí, dopepří a ozdobí nasekanou petrželkou. Houbová smaženice se nejlépe hodí k čerstvému chlebu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.