Jehněčí hřbet na tymiánu a rozmarýnu
Ingredience
- jehněčí hřbet: 400 g
- čerstvý tymián: 1 KL
- čerstvý rozmarýn: 1 KL
- olej: 3 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jehněčí hřbet - recept
Jehněčí hřbet odblaníme, osolíme a opepříme. Lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu nasekáme nadrobno a potřeme jimi celý jehněčí hřbet. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso zprudka ze všech stran orestujeme. Jehněčí hřbet přemístíme do pekáčku, kde ho 15 minut na 180 °C dopečeme. Vypneme troubu, necháme ji otevřenou a maso v ní necháme ještě dalších 8 - 10 minut odpočinout.
K jehněčímu masu se hodí například povidlová omáčka, grilovaná zelenina nebo bramborová příloha.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.