Ostružinová marmeláda
Ingredience
- ostružiny: 1 kg
- želírovací přípravek Gelfix: 1 ks
- cukr krystal: 400 g
- kyselina citronová: 5 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ostružiny opláchneme a necháme okapat. Rozmačkáme je a propasírujeme přes síto, abychom je zbavili zrníček a ostružinová marmeláda byla hladká. Poté je dáme do hrnce společně s kyselinou citronovou. Cukr smícháme s želírovacím přípravkem a přidáme k ostružinám.
Za stálého míchání vaříme 3 - 4 minuty, poté odstavíme. Pokud při vaření vznikne pěna, odstraníme ji, a marmeládu plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme a necháme je vychladnout otočené víčkem dolů. Skladujeme na chladnějším tmavém místě, kde důkladně uzavřená ostružinová marmeláda vydrží několik měsíců.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Všechny ingredience na nálev svaříme v rendlíku a necháme vychladnout. Na domácí utopence použijeme kvalitní špekáčky s vysokým obsahem masa. Špekáčky oloupeme, aby se dokonale nasákly nálevem, podélně…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Moje snídaně již několik roků je jogurt....
Pro opakované komentáře s odkazy na externí webové stránky upozorňujeme, že se jedná o porušování "pravidel di...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Očištěné maso nakrájíme na kostky, zeleninu na menší kostičky. Na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka…
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě společně s prolisovaným česnekem doměkka asi 15 - 20…
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme smetanu a…
Vepřové maso, očištěné houby a papriku nakrájíme na menší kousky, cibuli a jarní cibulku nadrobno, česnek…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.