Korma s kuřecím masem
Ingredience
- rostlinný olej : 1 PL
- kuřecí prsa: 200 g
- malá bílá cibule: 1 ks
- mletý římský kmín půlka lžičky
- garam masala půlka lžičky
- pasta z česneku a zázvoru půlka lžičky
- chilli paprička : 1 ks
- sůl dle chuti
- menší rajče : 1 ks
- mletá kurkuma větší špetka
- kokosové mléko : 200 ml
- čerstvý koriandr půlka hrsti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Korma s kuřecím masem – recept
Začněte tím, že si nakrájíte najemno cibuli a poté ji orestujete krátce na rozpáleném oleji v hrnci. Dále k ní přidejte i očistěnou chilli papričku, pastu z česneku a zázvoru a opékejte zhruba půl minuty. Po této době vsypte k surovinám i římský kmín, garam masalu, sůl, kurkumu, vložte pokrájené kuřecí maso, kousky omytého rajčete, promíchejte a opékejte na středním plamenu asi deset až patnáct minut. Nakonec vlijte do hrnce kokosové mléko a pokračujte ve vaření (pod poklicí) asi půl hodiny. Hotovou kormu podávejte s nasekaným koriandrem, s vařenou rýží či s indickým chlebem naan. Přejeme dobré chutnání!
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.