Čína z krůtího masa
Ingredience
- krůtí maso: 300 g
- mrkev: 1 ks
- červená paprika: 1 ks
- cibule: 1 ks
- pórek: 10 cm
- arašídy: 50 g
- stroužky česneku: 1 ks
- sójová omáčka: 2 PL
- solamyl: 1 PL
- olej
- sůl
- pepř
- chilli
- koření na čínu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čína z krůtího masa – recept
Krůtí maso nakrájíme na nudličky a smícháme s trochou oleje, prolisovaným česnekem, špetkou chilli, pepře, soli a koření na čínu. Přidáme sójovou omáčku, solamyl a necháme uležet v ledničce asi 3 hodiny. Mrkev, pórek, cibuli a papriku nakrájíme na kousky.
Maso včetně marinády opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran do růžova, vyjmeme a do výpeku na pánev dáme veškerou nachystanou zeleninu. Tu opečeme do křupava, zakápneme sójovou omáčkou a přidáme zpět krůtí maso. Dobře promícháme a společně chvíli podusíme. Nakonec přidáme arašídy.
Čína z krůtího masa nejlépe chutná s dlouhozrnnou rýží, vhodnou přílohou je také zeleninový salát.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.