Čína z kuřecího masa s chilli papričkami a arašídy
Ingredience
- kuřecí prsa: 200 g
- paprika: 1 ks
- pórek: 10 cm
- bambusové výhonky: 2 PL
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- chilli paprička: 1 ks
- sójová omáčka: 2 PL
- ústřicová omáčka: 1 PL
- Solamyl: 1 PL
- sůl: 1 KL
- třtinový cukr: 1 KL
- arašídy: 2 PL
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čína z kuřecího masa - recept
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, promícháme s polovinou sójové omáčky, solamylem, polovinou soli a necháme asi 1 hodinu odležet v ledničce. V pánvi (ideálně WOK) rozpálíme olej a maso v něm zprudka orestujeme asi 2 minuty. Maso z pánve vyndáme, v pánvi osmažíme papriku nakrájenou na kostičky, spolu s pórkem, česnekem a nakrájenými bambusovými výhonky.
Lehce orestujeme, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku a cibuli. Poté do pánve dáme cukr, sůl, zbytek sójové omáčky a ústřicovou omáčku, díky které získá čína z kuřecího masa typicky asijskou chuť. Pak už jen zbývá vrátit maso zpět do pánve, přidat arašídy a prohřát.
Čína z kuřecího masa se výborně hodí k jasmínové rýži, ale i k asijským nudlím.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.