

























Tomatová polévka s bazalkou
Ingredience
- loupaná rajčata (v plechovce) {200} g
- zeleninový vývar {250} ml
- červená cibule {0,5}
- stroužky česneku {1}
- olivový olej
- svazek čerstvé bazalky
- bobkový list
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme a nakrájíme také česnek. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem na něm zpěníme. Přidáme krájená loupená rajčata, podusíme a zalijeme zeleninovým vývarem. Místo rajčat z plechovky můžeme použít také čerstvá rajčata, která spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polévku osolíme, opepříme a vložíme do ní jeden bobkový list. Vaříme pod poklicí asi čtvrt hodiny. Bazalku opereme ve vodě, nasekáme najemno a vsypeme do polévky. Poté vytáhneme bobkový list a polévku můžeme rozmixovat dohladka. Tomatová polévka s bazalkou může zůstat i nerozmixovaná, pokud nám v ní nevadí kousky rajčat.
Tomatová polévka s bazalkou se podává ozdobená lžící zakysané smetany a lístkem bazalky. Můžeme ji také posypat strouhaným parmazánem a podávat s čerstvou bagetou.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na malé kousky a spolu se solí v rozdrtíme hmoždíři. Do mixéru vložíme lístky bazalky, rozdrcený česnek, nakrájené kešu ořechy, parmazán a polovinu olivového oleje. Pomalu…
Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce osmahneme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme omytou, nadrobno nasekanou bazalku. Bazalku také můžeme rozdrtit…
Mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu lehce vymažeme olejem a klademe do ní plátky mozzarelly, rajčat, oliv a lístky bazalky. Celé pokapeme olejem, osolíme a…
Lístky bazalky opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Dáme je do hmoždíře a rozetřeme je se solí v hladkou hmotu. Osvědčeným postupem je spíše tření…
V misce si smícháme olivový olej, balsamico, sůl a mletý černý pepř a touto směsí potřeme jednu stranu plátku bagetky. Předehřejeme si troubu na 180…
Do domácí pekárny nalijeme mléko, olej a rozšlehané vejce. Přidáme špetku soli, zasypeme moukou, cukrem, rozdrobíme droždí a zapneme program Těsto. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj ostrým…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
To je sice hezké, ale nepíšete u těch klobás, kolik gramů se této směsi použije například na 10 kg díla. Asi b...
S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...
Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Nejdříve si bílé fazole den předem namočíme do studené vody, aby změkly a nabobtnaly. Druhý den je slejeme, vodu…
Smícháme tvaroh s jogurtem, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný tvrdý sýr, citrónovou šťávu, trošičku soli a…
Nejprve si nechte zmrznout v mrazáku kousky dužiny z manga. Nachladit si dejte do lednice i cukrový sirup. Po…
Z hladké mouky, vody a másla vypracujte homogenní těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechte odležet v…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.