Pomazánka z uzené makrely
Ingredience
- uzená makrela: 150 g
- Lučina: 100 g
- jarní cibulka: 1 ks
- vařená vejce: 2 ks
- hořčice: 1 KL
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Makrelu zbavíme páteře a všech kostí, poté ji rozdrobíme na menší kousky. Jarní cibulku pokrájíme na drobná kolečka a přidáme k makrele. Vejce nastrouháme na hrubém struhadle nebo nasekáme na drobné kousky a připojíme ke směsi. Přidáme Lučinu, hořčici a dochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy. Pokud nemáme po ruce Lučinu, pomazánka z uzené makrely se dá připravit také z másla, bílého jogurtu nebo tvarohu. Vše pak vidličkou důkladně promícháme, větší kousky ryby utřeme.
Pomazánka z uzené makrely je nejlepší mírně vychlazená s čerstvým pečivem. Ozdobit ji můžeme čerstvou petrželkou a plátkem citronu.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných zářezů. Makrelu ze všech stran…
Tofu nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm, na troše oleje orestujeme na pánvi do křupava a poté necháme vychladnout. Během restování můžeme zakápnout sójovou omáčkou. Zeleninu nakrájíme, česnek prolisujeme a…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...
Rotoped je skvělá záležitost, chce to ale hodně vůle na něm doma cvičit. U nás doma to vždycky dopadlo věšákem...
Tolik tuku na 40 g mouky je nesmysl, zvláště u těsta, do kterého dáme 200 g ořechů - to by v troubě neudrželo ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Aby měl salát z kuskusu lahodnější chuť, připravíme si kuskus ve vývaru místo v obyčejné vodě. Kuskus připravíme…
Máslo necháme povolit a prohněteme s moukou, vejcem, špetkou soli a vodou. Vypracujeme vláčné těsto, které…
Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým…
Nejprve si očistěte a oloupejte lilek. Poté jej naplátkujte podélně a posolte po celé délce. Na talíři nebo tácu…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.