Pomazánka z uzené makrely
Ingredience
- uzená makrela: 150 g
- Lučina: 100 g
- jarní cibulka: 1 ks
- vařená vejce: 2 ks
- hořčice: 1 KL
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Makrelu zbavíme páteře a všech kostí, poté ji rozdrobíme na menší kousky. Jarní cibulku pokrájíme na drobná kolečka a přidáme k makrele. Vejce nastrouháme na hrubém struhadle nebo nasekáme na drobné kousky a připojíme ke směsi. Přidáme Lučinu, hořčici a dochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy. Pokud nemáme po ruce Lučinu, pomazánka z uzené makrely se dá připravit také z másla, bílého jogurtu nebo tvarohu. Vše pak vidličkou důkladně promícháme, větší kousky ryby utřeme.
Pomazánka z uzené makrely je nejlepší mírně vychlazená s čerstvým pečivem. Ozdobit ji můžeme čerstvou petrželkou a plátkem citronu.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných zářezů. Makrelu ze všech stran…
Mandle rozmixujeme najemno. Přidáme mandlovou esenci, rum, větší část bílku a cukru. Mícháme, dokud se hmota nespojí. Postupně přidáváme zbytek bílku a cukru. Připravenou marcipánovou hmotu dáme na 2 hodiny…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Nejlepší je pozice na boku
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Smícháme olej, kečup, sójovou omáčku, med, vinný ocet, sůl a pepř a rozmícháme dohladka. Přidáme prolisovaný…
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou, troubu rozehřejeme na 180 °C. Žloutky oddělíme od bílků a…
Dýni zbavenou semínek nakrájíme na menší kostky a uvaříme doměkka (asi 25 minut). Vodu slijeme, dýni rozmixujeme…
Lososa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme al dente (na skus), na olivovém oleji osmahneme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.