Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečená makrela Hlavní jídla
22. 09. 2017 Přečteno: 30549x

Pečená makrela

Ingredience
- +
  • čerstvá makrela: 1  
  • máslo: 50 g
  • cibule: {1}
  • česnek: {5}
  • citron: {0,5}
  • sůl 
  • mletý pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pečená makrela – recept

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných zářezů. Makrelu ze všech stran důkladně osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Koření roztíráme také do zářezů, makrela pak bude skvěle ochucená i pod kůži. Použít můžeme také libovolné oblíbené koření nebo čerstvé bylinky dle aktuální chuti. Na závěr pak makrelu pokapeme šťávou z půlky citronu. 

Připravený pekáč vymažeme máslem. Cibuli nakrájíme na stejně velká kolečka a poklademe je na dno pekáče. Pokud nemáme cibuli rádi, můžeme ji vynechat. Následně přidáme připravenou makrelu a pečeme v troubě na 150 °C asi 30 – 40 minut dle velikosti ryby. Pečená makrela bude ještě lahodnější, když ji během pečení obrátíme a několikrát polijeme rozpuštěným máslem z pekáče. 

Pečená makrela je vhodná jako lehká večeře se zeleninou i jako hlavní chod s brambory či bramborovou kaší.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 41 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Jablečná buchta na plech

Dezerty: Jablečná buchta na plech

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme,…

Bramborová sláma

Přílohy: Bramborová sláma

Oloupané brambory nakrájíme na velmi tenké nudličky a ponoříme do studené vody na 20 minut. Necháme v cedníku…

Rychlá zeleninová polévka

Polévky: Rychlá zeleninová polévka

Dýni zbavíme jádřince, oloupeme (dýni Hokkaidó loupal nemusíme) a nakrájíme na menší kostičky. Na stejně velké…