![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Bulgur s kuřecím masem](/img/clanky/1a205a61dc5521ec8af231d82324a240/bulgur-s-kurecim-masem.jpg)
Bulgur s kuřecím masem
Ingredience
- kuřecí maso: 300 g
- bulgur: 100 g
- cibule: 1 ks
- žampiony: 4 ks
- mrkev: 1 ks
- rajčatové pyré: 2 PL
- olej
- sůl
- pepř
- koriandr mletý
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bulgur s kuřecím masem – recept
Bulgur uvaříme podle návodu (buď vaříme asi 15 minut na mírném stupni nebo zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a držíme 30 minut v teple). Můžeme ho lehce osolit.
Cibuli nakrájíme a necháme v pánvi na oleji zesklovatět. Kuřecí maso (prsa nebo stehenní řízky) nakrájíme na kousky, dáme do pánve, osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr a osmahneme na cibulce ze všech stran. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na malé kostičky, oloupeme žampiony a nakrájíme je na čtvrtky (příp. na osminky, podle velikosti žampionů), obojí přidáme ke kuřecímu masu a necháme chvíli restovat. Přidáme rajčatové pyré, vše zalijeme menším množstvím vody a asi 10 minut povaříme. Pokud se nám během toho voda vyvařila, ještě přilijeme (směs by neměla plavat, ale ani se připalovat). Hotovou směs smícháme s bulgurem a podáváme.
Bulgur s kuřecím masem můžeme obměnit použitím různých druhů koření podle chuti (čerstvý koriandr, mletá paprika, česnek…). Zeleninu ideálně používáme sezónní (cuketa, lilek, paprika…), v zimě nebo pro zjednodušení mraženou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.