Bulgur s kuřecím masem
Ingredience
- kuřecí maso: 300 g
- bulgur: 100 g
- cibule: 1 ks
- žampiony: 4 ks
- mrkev: 1 ks
- rajčatové pyré: 2 PL
- olej
- sůl
- pepř
- koriandr mletý
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bulgur s kuřecím masem – recept
Bulgur uvaříme podle návodu (buď vaříme asi 15 minut na mírném stupni nebo zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a držíme 30 minut v teple). Můžeme ho lehce osolit.
Cibuli nakrájíme a necháme v pánvi na oleji zesklovatět. Kuřecí maso (prsa nebo stehenní řízky) nakrájíme na kousky, dáme do pánve, osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr a osmahneme na cibulce ze všech stran. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na malé kostičky, oloupeme žampiony a nakrájíme je na čtvrtky (příp. na osminky, podle velikosti žampionů), obojí přidáme ke kuřecímu masu a necháme chvíli restovat. Přidáme rajčatové pyré, vše zalijeme menším množstvím vody a asi 10 minut povaříme. Pokud se nám během toho voda vyvařila, ještě přilijeme (směs by neměla plavat, ale ani se připalovat). Hotovou směs smícháme s bulgurem a podáváme.
Bulgur s kuřecím masem můžeme obměnit použitím různých druhů koření podle chuti (čerstvý koriandr, mletá paprika, česnek…). Zeleninu ideálně používáme sezónní (cuketa, lilek, paprika…), v zimě nebo pro zjednodušení mraženou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.