Boloňská omáčka na špagety
Ingredience
- hovězí mleté maso: 200 g
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel): 50 g
- čerstvá loupaná rajčata: 75 g
- rajčatový protlak: 25 g
- červené víno: 100 ml
- cibule: 1 ks
- stroužek česneku: 3 ks
- hovězí nebo kuřecí vývar: 500 ml
- olivový olej: 2 PL
- bobkový list
- nové koření
- černý pepř
- sušené bylinky
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Boloňská omáčka na špagety - recept
Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme. Mezitím si najemno pokrájíme cibuli a přidáme ji do hrnce. Poté si nadrobno nasekáme česnek a také ho orestujeme se zeleninou. Do hrnce přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Dál restujeme. Po 5 minutách přidáme do směsi rajčatový protlak a nakrájená rajčata. Podlejeme červeným vínem a do hrnce hodíme bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře.
Poté asi 10 minut vaříme, aby se červené víno zredukovalo. Omáčku podlijeme vývarem a necháme za občasného míchání vařit asi 2 hodiny. Během vaření podléváme vývarem.
Boloňskou omáčku na špagety závěrem dochutíme solí a můžeme přidat sušené bylinky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.