Gratinovaný květák
Ingredience
- malý květák: 1 ks
- rajčata: 3 ks
- sůl
- olej
- Gratinovací směs:
- sýr: 100 g
- bílky: 2 ks
- mléko: 4 PL
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Gratinovaný květák – recept
V osolené vodě uvaříme květák a rozkrájíme. Rozšleháme bílky s mlékem a solí, a vmícháme do směsi nastrouhaný sýr. Zapékací mísu vymažeme tukem a rozsekaný květák do něj vložíme společně s nakrájenými rajčaty, pokapeme olejem. Naneseme směs rozšlehaných bílků se sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 °C. Povrch ještě ke konci pečení posypeme strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.