Grilovaná játra
Ingredience
- kuřecí játra: 400 g
- sušený česnek: 1 KL
- kari: 1 KL
- olivový olej: 2 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Grilovaná játra - recept
Smícháme olej, sušený česnek, kari koření a trochu pepře. Touto marinádou potřeme očištěná a osušená játra a necháme marinovat asi 2 hodiny v lednici. Špejle namočíme asi na 30 minut do studené vody a napícháme na ně játra tak, aby se dala položit na gril větší plochou. Špejle nemusíme používat, ale usnadní nám obracení jatýrek, která budou velmi křehká a také by mohla propadnout roštem.
Játra grilujeme z každé strany asi 5 minut a před podáváním podle chuti osolíme.
Grilovaná játra můžeme podávat s kuskusem nebo zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.