Smažená játra z kuřete v těstíčku
Ingredience
- kuřecí játra: 300 g
- Solamyl: 2 PL
- mléko: 60 ml
- tvrdý sýr: 80 g
- stroužky česneku: 1 ks
- sůl
- pepř
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smažená játra z kuřete v těstíčku - recept
Játra očistíme, omyjeme a osušíme, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr smícháme s mlékem, Solamylem, česnekem, trochou soli a pepře. Vznikne těstíčko, které by nemělo být moc tekuté, ale zároveň ani moc tuhé. Podle potřeby tedy přidáme buď mléko na zředění nebo Solamyl na zahuštění.
V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Játra po jednotlivých kusech namáčíme do těstíčka a ihned pokládáme do rozehřátého oleje. Smažíme z obou stran při střední teplotě do zlatova.
Hotová smažená játra odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo nebo zeleninový salát pro odlehčení.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.