![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Smažená játra z kuřete v těstíčku](/img/clanky/9f5c87598689e347e4278d6825cc8d52/smazena-jatra-z-kurete-v-testicku.jpg)
Smažená játra z kuřete v těstíčku
Ingredience
- kuřecí játra: 300 g
- Solamyl: 2 PL
- mléko: 60 ml
- tvrdý sýr: 80 g
- stroužky česneku: 1 ks
- sůl
- pepř
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smažená játra z kuřete v těstíčku - recept
Játra očistíme, omyjeme a osušíme, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr smícháme s mlékem, Solamylem, česnekem, trochou soli a pepře. Vznikne těstíčko, které by nemělo být moc tekuté, ale zároveň ani moc tuhé. Podle potřeby tedy přidáme buď mléko na zředění nebo Solamyl na zahuštění.
V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Játra po jednotlivých kusech namáčíme do těstíčka a ihned pokládáme do rozehřátého oleje. Smažíme z obou stran při střední teplotě do zlatova.
Hotová smažená játra odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo nebo zeleninový salát pro odlehčení.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.