Domácí paštika z kachních jater
Ingredience
- kachní játra: 200 g
- máslo: 100 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- tymián
- šalotka: 1 ks
- portské víno: 50 ml
- žloutky: 1 ks
- vejce: 1 ks
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí paštika z kachních jater - recept
Očištěná kachní játra nakrájíme nadrobno. Nakrájíme najemno cibuli, kterou dozlatova orestujeme na troše másle. Přidáváme postupně prolisovaný česnek, tymián, portské víno a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 10 minut. Odstavíme a mírně vychladlou směs rozmixujeme. Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek a na závěr celé vejce. Směs nesmí být horká, protože vejce by se mohlo srazit. Rozmixujeme a můžeme i propasírovat. Nakonec dochutíme soli a pepřem. Směs vlijeme do formy na srnčí hřbet.
Formu vložíme do pekáče s horkou vodou a v předehřáté troubě pečeme na 95 °C asi 35 - 40 minut. Vychlazenou paštiku podáváme s čerstvým pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.